Volwassenen

Last van boosheid, angst of andere stress gerelateerde klachten?

Grote kans dat je deze website bezoekt omdat je niet lekker in je vel zit en klachten ervaart op psychisch, sociaal en emotioneel gebied. Gevoelens van stress en somberheid, angst of boosheid ervaart, waardoor het niet lekker meer gaat in je relatie, op je werk, in de opvoeding van je kinderen of het contact met je ouders. Je bent zeker niet de enige met dit soort klachten en ik kan je helpen een manier te vinden om hier mee om te gaan, zodat jij weer vrijheid en innerlijke rust kunt ervaren en weer met plezier en energie door het leven kunt gaan zonder je belemmerd te voelen.

Veel klachten kunnen namelijk belemmerend werken in je contacten en je dagelijkse bezigheden en kunnen er al heel lang aanwezig zijn. En dan kom je op een punt dat het gewoon echt niet meer gaat. Je bent vermoeid, slaapt slecht, je lontje wordt alleen maar korter en hebt allerlei emotionele gevoelens waar je geen controle meer over hebt en wordt jij je bewust dat er nu echt iets moet gebeuren. Dan ben je hier op het juiste adres.

Voor wie?

In de praktijk heeft coaching en psychosociale therapie zijn effect bewezen bij een groot aantal klachten zoals:

Boosheid of woede aanvallen
Ben je vaak of snel boos en gefrustreerd en kom je steeds in conflictsituaties terecht of merk je dat je een kort lontje hebt en met gemak in woede uit kan barsten terwijl het niet in verhouding stond met wat er gebeurt is? Boosheid kan verschillende oorzaken hebben en meestal is het zo dat het niet gaat zo als jij dat wilt en je zo het gevoel hebt de controle kwijt te raken. Daarmee ligt er een behoefte onder die niet vervuld wordt. Hierdoor ontstaan problemen in het contact met je partner, kinderen, ouders, vrienden of collega’s. Na de boosheid of woede aanval is de kans groot dat blijft zitten met een schuldgevoel en angst om kwijt te raken wat je lief is. Samen gaan we onderzoeken wat nou achter die boosheid zit en ontdekken wat nou die behoefte is waar je zo naar verlangt. Vervolgens gaan we samen onderzoeken hoe je dat op een andere manier wel voor elkaar kunt krijgen en je weer volledig controle hebt over je gevoelens, gedachten en emoties. Lees hier meer over boosheid.

Burn-out en andere angst gerelateerde stress- en spanningsklachten
Voel je je opgejaagd en ervaar je druk en teveel stress? Slaap je slecht en ben je oververmoeid? Ben je uit het arbeidsproces geraakt omdat het jou allemaal teveel werd? Heb je een kort lontje of heb je aanpassingsproblemen bij nieuwe situaties?  Bent je snel verdrietig of heb je last van onzekerheid en concentratie- en geheugenproblemen? Heb je angstige en negatieve gedachten? Heb je moeite met het maken van keuzes of moeite met ‘nee’ zeggen in het aangeven van jouw grenzen. Dan is de kans groot dat je een burn-out hebt of een grote kans maakt een burn-out te krijgen! Wacht dan niet te lang met het vragen van hulp om erger te voorkomen want dan is het de hoogste tijd om er wat aan te doen. Bij ons kun je onderzoeken wat het maakte dat je daarin terecht bent gekomen om van daaruit stappen te ondernemen om uit dat dal te komen en er vervolgens voor te zorgen dat je daar nooit meer in terecht komt. Lees hier meer over burn-out.

Het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis                                                                            Bijna niemand ontkomt eraan; heftige, ingrijpende gebeurtenissen die de rest van je leven beïnvloeden en een stempel zetten op jouw bestaan. Hoe we daar mee omgaan verschilt per persoon en kan het, als het maar lang genoeg aanhoudt, tot allerlei psychische en lichamelijke klachten leiden. Klachten als slecht slapen, angst en spanning voelen in je lichaam, oververmoeid zijn waardoor je dingen die je dolgraag wilt doen niet meer kunt. Dit omdat het gewoonweg te ingrijpend is en het je weerhoud om je leven te leven. Je wordt steeds getriggerd door dingen waardoor de alarmbellen steeds aan gaan terwijl je diep van binnen weet dat het niet klopt met wat er werkelijk aan de hand is, maar je hebt het niet onder controle. Bij Praktijk 4You gaan we stap voor stap onderzoeken hoe jij weer zoveel mogelijk terug kan komen in het leven van alle dag.

Persoonlijke groei en ontwikkeling om meer uit je zelf te halen                                                 Je hoeft niet altijd klachten te hebben om jezelf beter te willen voelen. Soms weet je gewoon dat je veel meer in je mars hebt dan dat je nu ervaart en dat je het gevoel hebt dat er nog iets in de weg zit, maar je weet nog niet wat dat is. Bij mij kun je dat onderzoeken om vervolgens het beste uit jezelf te halen. Want er is niets mooiers dan je volledige potentieel te leven!

Angst en paniekaanvallen                                                                                                            Veel mensen leven in en met angst waardoor zij belemmerd worden in hun leven zonder dat zij precies weten waar die angst nu precies vandaan komt of wat ze daar aan kunnen doen. Angst hebben we nodig om te overleven en behoud ons van het doen van gevaarlijke dingen of kan het ons tot actie overzetten maar als angst te veel aanwezig is waardoor het je belemmerd en je niet meer kunt genieten of blij kan zijn dan is de noodzaak er wel van af. Angst kan soms ook zo overweldigend zijn dat het groter wordt dan jezelf en je  niet meer weet hoe je er mee om moet gaan. Angst hoeft uiteraard niet weg omdat we het ook nodig hebben en bij mij in de praktijk kan ik leren de angst te beheersen zodat jij groter wordt dan je angst en weer ruimte krijgt om van dingen te kunnen genieten.

Begeleiding bij kanker

Vanuit mijn basis als oncologieverpleegkundige heb ik mij gespecialiseerd in de psychosociale begeleiding van mensen die met kanker te maken hebben of hebben gehad. Omdat het zo specifiek is heb ik daar een aparte website voor gemaakt: Begeleidingbijkanker.nl

Opzet van de begeleiding

is dat klachten zoals depressie gevoelens, spanningen en vermoeidheid afnemen gedurende de begeleiding. Welbevinden, kwaliteit van leven, zingeving en vertrouwen nemen toe.

Voorop staat het bieden van een veilige plek waar cliënten zich gezien, gehoord en gerespecteerd voelen.

Werkwijze

Mijn werkwijze is vooral onderzoekend en ervaringsgericht en doe daarmee een appèl op je zelfherstellend vermogen die bij iedereen aanwezig is. Ik ga uit van jouw eigen vermogen tot aanpassen van een nieuwe situatie en richten wij ons op wat jij wilt bereiken door eerst te onderzoeken war er is. Door de vergroting van je zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid wordt terugval voorkomen. In het eerste gesprek wordt de klacht uitgebreid besproken en verheldert en wordt er bekeken wat de mogelijkheden zijn. Samen met jou wordt er een behandelplan opgemaakt waarin er doelen worden gesteld. De goede basis van vertrouwen en veiligheid die wij bieden is van groot belang voor het succes van de behandeling. Bij mij mag je gewoon zijn wie je bent.

Na 5 sessies wordt de behandeling geëvalueerd en wordt er ingeschat hoeveel behandelingen er nog nodig kunnen zijn om de gestelde doelen te behalen. Behalve natuurlijk, als het gewenst doel al binnen 5 sessies behaald is. Opzet van de therapie of begeleiding is om met een goed gevoel naar het verleden, het huidige moment te kijken om weer met vertrouwen naar de toekomst te kunnen kijken. Daarvoor is het echt niet altijd nodig om terug naar het verleden te gaan, want het is het NU dat telt en waar de meeste winst in te behalen is. Oude ‘angels’ gaan vanzelf naar de achtergrond als de problemen van het huidige moment aangepakt en verholpen worden.

Bij zowel coaching als psychotherapie is ons doel dat jij het zelf gaat leren en ervaren zodat ik mij als therapeut en begeleider zo snel mogelijk overbodig maak. Mocht je willen weten wat wij voor jou kunnen betekenen, dan kunt je ons geheel vrijblijvend bellen om jouw hulpvraag eens telefonisch voor te leggen aan ons team. Tevens behoord een kennismakingsgesprek van 30 minuten tot de mogelijkheden en is altijd gratis en vrijblijvend.