Lichaamswerk therapie in Purmerend

Lichaamswerk therapie noemen we ook wel emotioneel lichaamswerk. Het is een ervarings- en lichaamsgerichte therapie. Als lichaamswerker gebruiken we het lichaam als uitgangspunt voor het loslaten van oude, opgeslagen emotionele blokkades. Deze blokkades ontstonden in de meeste gevallen aan het begin van ons leven. Ze zitten op een onbewust niveau, maar bepalen wel onze emotionele gesteldheid, gedachtes en de spierspanningen die ons levensgeluk in de weg staan.

Emotioneel lichaamswerk therapie is een holistische benadering, omdat lichaam en geest elkaar continu beïnvloeden en daarom niet los van elkaar te zien zijn. Psychische spanningen drukken zich uit via het fysieke lichaam en laten daar zien wat er op een diepere laag om aandacht vraagt.

Herstel de balans

Ons systeem vraagt altijd om balans. Het laat merken dat het uit balans is door ongemak die je als steeds erger kan ervaren. De onbewust jarenlang opgeslagen emoties zorgen voor blokkades. Deze blokkades staan de natuurlijke levensstroom in de weg. De blokkades zorgen ervoor dat je niet de gelukkigste keuzes maakt in partners, werk of andere relaties. De weggestopte pijn onderdruk je door middelen of activiteiten die het probleem als het ware tijdelijk verdoven en daarmee voor andere problemen zorgen.

Wat is lichaamswerk?

Gedurende ons leven raken we het contact en de verbinding met ons lichaam kwijt. Het wordt tijd om weer eens goed naar ons lichaam te luisteren. Daar zitten alle oplossingen die zorgen voor een vrijer en vitaler leven. Dankzij lichaamswerk therapie ben je je weer meer bewust van je gevoelens en signalen van je lichaam. Zo ontdek je hoe je weer op een effectieve manier met je emoties omgaat. En hoe je ze op een gezonde manier uit- en inzet.

Dit doe je door allerlei gevoelens vrij te laten die altijd diep verborgen zaten. Door angst, verdriet, boosheid en frustratie ruimte te geven, komt er weer meer ruimte in jou. Deze ruimte gebruik je voor andere, fijnere gevoelens zoals rust, compassie en verbinding met jezelf, anderen en de natuur om je heen. Hoe heerlijk is dat?

Lichaamswerk therapie in Purmerend

Door lichaamswerk therapie kom je steeds dichter bij wie je werkelijk bent. Hierdoor maak je keuzes in werk, relaties en gezondheid die veel beter bij je passen. Je wordt opener en weet steeds meer wat je nu echt gelukkig maakt. Zonder alle aanpassingen en poespas die je in het verleden opgelegd kreeg. Je mag eindelijk je eigen leven leiden.

Thuiskomen bij jezelf

Thuiskomen bij jezelf is het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven. Al is de weg daar naartoe niet altijd makkelijk, maar wel veel comfortabeler dan je altijd dacht. En absoluut de moeite waard. We zijn zo gewend om alles buiten onszelf te zoeken, maar de weg naar een nieuw evenwicht is naar binnen en wacht altijd op je. Lichaamswerk therapie helpt je om dat nieuwe evenwicht te vinden.

Ben je benieuwd hoe lichaamswerk therapie van een lichaamswerker in Purmerend je kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag op de weg naar een gelukkiger leven.

Lees hier wat emotioneel lichaamswerk is en waar de oorsprong ligt

Zorgen onbewust jarenlang opgeslagen emoties ervoor dat je uit balans en ongelukkig bent? Ontdek dan wat lichaamswerk voor je kan doen.

 

 

lcihaamswerk