Wat zijn vastzittende emoties? Deel I

  Heb jij last van vastzittende emoties? Hoe weet je dat je ze hebt?

Omdat alles in het universum uit energie bestaat zijn ook wij mensen energetische wezens. Ons lichaam is daarmee een energieveld. Als je naar je hand kijkt en inzoomt met een hele sterke microscoop met 100 miljoen keer zal je een atoom zien. Als je in dat atoom kijkt zie je daarbinnen niets anders dan lege ruimte en wat kleine energietjes die met de snelheid van het licht er omheen vliegen. En dat is nog steeds jouw hand of tenminste een onderdeel daarvan. Dat is wat wij zijn. Wij zijn wezens van pure energie en niets anders.  

Gedachten zijn ook energie 

Het is bekend dat gedachten ook energie zijn. Heb jij wel eens het gevoel gedag dat er iemand naar jou zat te kijken? Of dat als je op de weg rijdt in jouw auto en je kijkt naar een bestuurder naast jou dat deze dan omkijkt omdat hij voelt dat je naar hem keek? Hoe weten zij nou dat je naar hun aan het kijken was? Dat voelen ze gewoon.   

Dus gedachten zijn energie. We denken dat wat wij denken in ons hoofd blijft maar dat is niet zo. Maar wat wij denken stralen wij uit naar buiten en kan het best wel eens zijn dat iemand jouw gedachten opvangt. Misschien herken je dat wel eens dat jij en jouw partner hetzelfde idee op hetzelfde moment hebben. Dat je niet eens weet wie de eerste was die het dacht. Of dat diegene waar je net aan zat te denken jou opbelt.   

E-motie is de E van energie en de motie van beweging   

Emoties zijn ook energie. Het lijkt erop dat elke emotie zijn eigen specifieke trillingsfrequentie heeft. Als je de emotie boosheid voelt dan voel je een andere frequentie, een andere level van energie dan wanneer je je verdrietig voelt. Schaamte en schuld hebben ook weer hun eigen unieke frequentie. Zo hebben alle emoties hun eigen specifieke trillingsfrequentie.

Deze energie is vast te leggen met Kirlian fotografie. Een vorm van fotografie die ontwikkeld is in 1939 in de Oekraïne door Semyan Kirlian. Bij Kirlian fotografie is het mogelijk om het energieveld van levende wezens vast te leggen. 

Als je wel eens een overleden persoon hebt gezien dan is het duidelijk dat er iets mist bij die persoon. Dat er duidelijk iets is veranderd bij die persoon. Het is ook bekend dat mensen die zijn overleden een heel klein beetje lichter zijn dan voor dat zij zijn overleden. Ze zeggen dat dat 21 gram is. Dit hangt natuurlijk af hoe groot iemand is.  

Hoe kan dat? Wat is er gebeurt? Er wordt vanuit gegaan dat de innerlijke essentie van de mens, die intelligentie die maakt wie wij in wezen zijn, het lichaam verlaten heeft. En het is in dat energielichaam waar onze emoties opkomen en weer weggaan.  

De emoties die je met je meedraagt kunnen je belasten.   

Denk hier eens over na: wanneer jij een intense emotie voelt van woede, frustratie, somberheid, verdriet of schaamte. Wat gebeurt er dan op energetisch niveau? Je lichaam voelt een bepaalde vibratie een trilling van energie. Als die emotie sterk genoeg is, kan jouw lichaam deze emotie vasthouden of onderdrukken in de vorm van spanning. Dat wanneer het event van gevaar en dreiging en stress voorbij is en jij denkt dat dat dan in het verleden is. Terwijl jij gewoon verder gaat met jouw leven en doet alsof er niks aan de hand is. Maar jij draagt nog steeds die emotie met jou mee als emotionele bagage. Hoe langer jij rond blijft lopen met deze emoties des te meer gaat het zich uitdrukken via jouw lichaam en kunnen er allerlei fysieke klachten uit ontstaan.    

Zo kan iemand langskomen met klachten als druk op de borst en moeite met ademhalen dan zit daar altijd een onderdrukte emotie onder. Dat terwijl deze persoon dacht alles wat hij had meegemaakt wel achter de rug had. Maar bleek nog steeds veel onderdrukte gevoelens met zich mee te dragen. Bij het aanraken van de betreffende emoties in het gesprek kan de emotie in beweging komen en ruimte maken om weer vrij adem te kunnen halen.   

De invloed van emoties op het lichaam   

Het is dan werkelijk wonderlijk om te zien hoe emotionele bagage zoveel invloed kan hebben op iemands zijn fysieke gesteldheid. Dan vooral hoe snel iemand daar weer van op kan knappen. Het is dus duidelijk dat als we emotionele bagage met ons meezeulen het van grote invloed is op ons welzijn. Soms zelfs op zeer grote schaal. Om te begrijpen wat emotionele bagage is het gemakkelijkste om een vastzittende emotie te zien als een bal energie. Een bal kan verschillend van grote zijn. Van een tennisbal tot aan een meloen. Deze kunnen zich overal in het lichaam opgeslagen zitten.  

Stel je voelt een onaangename emotie zoals verdriet, somberheid of rouw. Als je deze in een bal voorstelt kan je deze niet zien maar je ziet wel het resultaat ervan bij iemand. In werkelijkheid kan het zijn dat je heel veel emoties met je meedraagt zonder dat je daar erg in hebt. We zijn er zo aan gewent geraakt maar ondertussen zijn we wel moe en slapen slecht en hebben een kort lontje. De ene vastzittende emotie kan van de geboorte zijn, de andere van de basisschool waar je gepest bent en niet voor jezelf durfde op te komen. Weer een andere emotie kan van een afwijzing door de eerste liefde of een brommer ongeluk zijn. Dan een sterfgeval of een scheiding van de ouders. Allemaal mogelijkheden van emoties die zitten opgeslagen een het lichaam.