Lichaamswerk: De Baarmoeder reis

Weet jij hoe jouw reis van eicel in de baarmoeder was? Wil jij weten wat er na de bevruchting zich afspeelde en hoe je dat als heel klein vruchtje tot volgroeide baby ervaren hebt? De baarmoederreis kan je daarbij helpen.

Er werd altijd aangenomen dat deze vroege gebeurtenissen weinig tot geen impact hebben op ons leven. Toch zijn deze ervaringen bepalend over wie wij zijn. De prenatale (in de baarmoeder) en geboortetrauma’s werken door tot in de volwassenheid. En juist het begrijpen van deze vroege gebeurtenissen helpen ons om op een diep niveau stappen te kunnen maken in ons hechtingsproces.   

Lichaamswerk

De baarmoederreis is een vorm van lichaamswerk die wij aanbieden in een kleine groep of individueel. Wij bieden een veilige en zorgzame omgeving om jou in staat te stellen om te gaan met hoe jouw baarmoeder- en geboorte ervaringen jou altijd lichamelijk, psychisch en emotioneel hebben beïnvloed.
De geboorte is een overgang van de baarmoeder naar het mensenleven. Het is een reis die diepe indrukken maakt.

Wat we allemaal gemeen hebben

Of je nu vaginaal of via een keizersnede bent geboren, in volledig bewustzijn of zwaar gedrogeerd door medicijnen, in een vloeiende beweging of met geweld. Geboren worden is een ervaring die wij allemaal delen. Met een rollercoaster aan gevoelens van angst, pijn, verdriet, opwinding, extase, boosheid, in de steek gelaten, verzet, vastberadenheid en veerkracht. Alles komt voorbij. Zolang deze verhalen onbekend blijven, leiden ze een eigen leven in ons onderbewuste. Negatieve overtuigingen, onopgeloste trauma’s, lichamelijke klachten, angsten, fobieën en nare dromen kunnen allemaal uitingen zijn van onze ervaringen in de baarmoeder of van de geboortereis die graag bekend willen worden.

Onbewuste oude patronen

Al onze onbewuste overlevingsstrategieën die wij toen hebben aangeleerd, blijven in ons volwassen leven aan staan. Dit uit zich in gedrag dat we niet begrijpen en ons leven uiteindelijk niet meer ondersteund maar eerder saboteert. Er zitten delen in ons die verlangen naar erkenning en begrip. Zij liggen aan de rand van ons bewustzijn en kloppen aan de deur door het geven van signalen in de vorm van klachten en symptomen. Dit aan de kant geschoven deel is vervreemd van onszelf totdat we het kunnen begrijpen en kunnen omarmen.

Hoe gaat de baarmoederreis in zijn werk?

Bij de baarmoederreis maken we gebruik van technieken die voortgekomen zijn uit tientallen jaren onderzoek en ervaringen op het gebied van pre- en perinatale psychologie. Deze methodes helpen ons om de ervaringen in ons bewustzijn te integreren van hoe de zwangerschap en onze geboorte ons hebben gevormd.

Tijdens de baarmoederreis richten wij ons op jouw onbewuste verhaal naar het bewustzijn te brengen. Wat wil jouw lichaam vertellen? Op die manier kunnen vastgezette emoties vrijkomen. Dit stelt jou in staat om de sterke punten die je tijdens jouw unieke geboortereis hebt ontwikkeld te gaan herkennen en te waarderen. Zo kun je een andere manier van leven vinden die niet is gebaseerd op overleven en beperkende overtuigingen.

Enkele thema’s die je zou kunnen herkennen zijn:  

 • moeite hebben met stress en druk in je leven
 • het lastig vinden om vooruit te komen in het leven
 • hoe je omgaat met nieuwe ervaringen
 • jouw gevoel van eigenwaarde
 • wat jouw tempo is in je leven
 • het gevoel hebben dat je geen uitweg kan vinden als je onder druk staat
 • hoe je beslissingen neemt (welke kant ga je op)
 • jouw capaciteit en bereidheid om je te verbinden met anderen
 • hoe je omgaat je met relaties
 • op welke manier je omgaat met fysieke en emotionele pijn: verdoven of machteloos voelen?
 • maak je dingen nooit af of begin je maar nergens aan?
 • hoe reageer je op begroetingen door anderen in sociale situaties?
 • hoe presenteer je je naar anderen?
 • heb je angsten voor de toekomst?
 • heb je verlatingsangst of angst om in de steek gelaten te worden?
 • kamp je met bindingsangst?
 • angst om gezien te worden of om tot last te zijn
 • voel je je welkom en mag je zijn wie je bent?

Waar bestaat de baarmoederreis uit?

De baarmoederreis bestaat uit 3 delen: online in de avond uitleg van het programma en een online baarmoederreis. De volgende dag wordt je individueel begeleid in een prenataal/postnataal innerlijk kind sessie met lichaamswerk. Dit houdt in dat er volledig wordt gewerkt, op trance niveau, met het lichaamsgeheugen van de deelnemer. Onze ruimte is zo ingericht dat het lichaam vrijuit prenataal kan ‘vertellen’. Daarna werken we aan de afronding van de dag.

Voor wie is lichaamswerk bedoelt?

De dagen zijn bedoeld voor mensen die een grote slag willen maken in hun eigen helingsproces op psychisch of fysiek vlak. In deze dagen ga je je eigen hechting- en/of geboorteproces en zullen vele overlevingsstrategieën verhelderd worden.

De investering in jezelf

Kosten individuele deelname 295,- p.p.
Kosten deelname in kleine groep (3 tot 4 deelnemers) inclusief lunch 195,- p.p.
Wil je meer informatie of toelichting hierover? Neem dan gerust contact met ons op en dan staan wij je graag te woord.

Waar? Purmerend, Noord Holland

 

Lees hier meer over emotioneel lichaamswerk

Wij werken volgens de CREF-methode. Hier kan je daar meer over lezen. Hier hebben we alles geleerd over het werken met de taal van het lichaam. De baarmoederreis is hier een onderdeel van.

 

Emotioneel Lichaamswerk de Baarmoederreis