Angst therapie

Angsttherapie Purmerend

Therapie tegen angst en paniekaanvallen kan jou helpen om weer met vertrouwen in het leven te staan.

Zonder angst kunnen we niet leven. Het zorgt er namelijk voor dat we kunnen reageren op dreigend gevaar en het voorkomt ons van het doen van gevaarlijke dingen. Maar soms kan het gevoel van angst zo heftig zijn dat je niet meer weet hoe je ermee om moet gaan. De kans bestaat dat jij je er dan zo mee in gevecht raakt dat er een paniekaanval ontstaat. Angsttherapie kan jou daarbij helpen.

Zo een paniekaanval kan uit het niets ontstaan of kan bij elk geringste situatie die maar een beetje stress oproept opkomen. Dat je bij jezelf denkt: Waar gaat dit over? Je kunt er zelf niets aan doen dat een angst of paniekaanval opkomt. Het is het lichaam dat reageert. Het gevoel er geen controle over te hebben maakt het alleen maar nog vervelender.

De lichamelijke reacties van het lichaam op een angst of paniekaanval zijn:

  • Extreem zweten zonder inspanning
  • Hartkloppingen
  • Spierspanningen
  • Versnelde en hoge ademhaling
  • Gevoelens van innerlijke onrust

 

De angst die opkomt staat vaak niet in verhouding met wat er op dat moment gebeurd. Zo bestaat de kans dat je de angst en paniekaanvallen nog meer gaat afkeuren en het stom vinden van jezelf dat je dat hebt. De meeste mensen die dit hebben herkennen zich er helemaal niet in. Het ging daarvoor namelijk altijd zo goed. Dan valt het vaak erg tegen van zichzelf dat ze met angst en paniekaanvallen te maken hebben. Gevoelens van schaamte komen daarbij ook om de hoek kijken. Dit heeft dan tot gevolg dat er een angst wordt ontwikkelt om een angst of paniekaanval te krijgen. Ook is de kans groot dat situaties vermeden gaan worden die een eventuele angst of paniekaanval op zouden kunnen roepen. Dat klinkt als een oplossing maar is dat natuurlijk niet want de wereld wordt zo steeds kleiner.

De hoogste tijd om wat aan de angst en paniekaanvallen te doen. Angsttherapie kan je daarbij helpen.

Wat houdt angsttherapie in?

Samen gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaak die de angst of paniekaanval veroorzaakt heeft. Niet dat dat noodzakelijk is, maar het kan een hoop verklaren waarom de angst of paniekaanval komt opzetten. De oorzaak van een angst of paniekaanval ligt altijd ergens in het verleden. Door hier kennis van te hebben kan er een bewustzijn optreden dat de angst niets met het hier en nu te maken heeft. Door training en oefenen kan je dit steeds beter scheiden van elkaar.
Daarnaast ga je leren hoe je met de angst of paniek om kan gaan zodat jij controle over de angst krijgt en de angst niet meer jou controleert. Als je vertrouwd met de angst bent kan de angst jou niets meer doen en staat het jouw levensgeluk niet meer in de weg.

Mogelijke oorzaken van een angst of paniekaanval

  • Onvoldoende verwerkte traumatische gebeurtenis in het verleden
    Opstapeling van emoties die toch hun uitweg zoeken
  • Daarnaast komen angstprobleem vaak voor in combinatie met stress, burn-out klachten en piekeren.

Kosten angsttherapie een investering in jezelf

Een sessie bedraagt €82,-. De therapie wordt vanuit de aanvullende verzekering voor een deel of geheel vergoed. Je hebt geen verwijsbrief nodig om je aan te melden en het gaat niet ten koste van je eigen risico.

Aanmelden angsttherapie Purmerend

Je kan je per mail of telefoon aanmelden. Dan beginnen we met een intakegesprek. In het intakegesprek maken we wederzijds kennis en gaan we samen jouw situatie omtrent de angst en paniekaanvallen helder krijgen. Van daaruit kan ik laten zien wat ik voor je kan betekenen en gaan we zo snel mogelijk aan de slag.

Lees hier meer over angst en paniekaanvallen

Doe hier de angsttest

angsttherapie