Wie zijn wij

Over Praktijk 4You

Praktijk 4You is een praktijk aan huis in Purmerend Overwhere, opgericht in 2006. De praktijkruimte bevindt zich voor het huis op de begane grond met een warme sfeer die iedereen snel het gevoel geeft ‘thuis’ te zijn, wat de therapie ten goede komt. In de praktijkkamer wordt een veilige plek gecreëerd waar iedereen zich op zijn of haar gemak voelt en zichzelf kan zijn.

Wij onderscheiden ons daarmee ook van het instellingsgevoel van grote gebouwen met wachtruimtes. Wij, van Praktijk 4You, richten ons op het gezonde deel van de cliënt, omdat dat ook is wat mag toenemen en groeien zodat de klacht hanteerbaar wordt. Wij werken proces-, ontdekkings- en ervaringsgericht en faciliteren de mogelijkheden om te bereiken wat jij wilt. Na de intake volgt direct het behandeltraject, wij plannen ruim tussen onze cliënten in en hebben zo geen wachtruimte nodig waarmee gelijk de privacy gewaarborgd blijft. Kortom: kleinschalig met persoonlijke aandacht van mens tot mens en je weet meteen waar je aan toe bent.

Corona virus

Graag wil ik jullie informeren over hoe de praktijk omgaat met het Coronavirus. Vanzelfsprekend houden wij de recente ontwikkelingen rondom de uitbraak van het Coronavirus nauwlettend in de gaten. De gezondheid van de kinderen, van u en onszelf staan daarbij voorop.

Vanaf 11 mei 2020 mogen de basisschoolleerlingen weer naar school. Het onderzoek m.b.t. het virus en jonge kinderen is ook afgerond.

De praktijk blijft, rekening houdend met de RIVM richtlijnen en onder de onderstaande voorwaarden, gewoon open.

· Graag zo min mogelijk aanraken (bijv. deurklinken etc) in de praktijk. Wij zullen alle deuren voor je open doen.

· Er is ruimte genoeg tussen onze afspraken waardoor je geen andere bezoekers zult tegenkomen.

· Als je er bent; klop even op het raam, dan weten wij dat je er bent en doen wij de deur voor je open.

· Voor wat de kinderen betreft wachten de ouder tijdens de sessie buiten/in de auto tot de sessie klaar is. Ik breng uw zoon/dochter weer naar buiten.

· De praktijk is groot genoeg en wij kunnen daarom met gemak 1,5 meter afstand houden.

· Na de sessie worden de aangeraakte en gebruikte materialen gedesinfecteerd.

· Tijdens de sessie bied ik geen drinken aan, natuurlijk mag je zelf wel een flesje water o.i.d. meenemen.

· Ga voor je bezoek aan ons thuis nog even naar het toilet. Uiteraard kun je bij uiterste nood altijd bij ons terecht.

· Bij griepverschijnselen zoals koorts, snotteren of hoesten vraag ik je de sessie af te zeggen en kosteloos een nieuwe afspraak te maken.

· We schudden even geen handen maar verder zijn wij gewoon dezelfde als altijd.

Met vriendelijke groet,

Mirjam en Jacco

Jacco Bouwes

Mijn naam is Jacco Bouwes (1969) en run sinds 2009 samen met mijn vrouw Mirjam, Praktijk 4You in Purmerend. Mirjam richt zich op kinderen en jongeren en ik op volwassenen die hulp en begeleiding nodig hebben bij psychische, sociale en emotionele problemen.

In sessies van ongeveer 50 minuten ben ik een sparringpartner die je helpt tot inzichten te komen om zo een nieuwe balans in je leven te vinden. Het mooie van de begeleiding vind ik dat ik in een kort moment van iemands leven tijdelijk mee mag ‘reizen’ en daarin diegene zie groeien vanuit de plek waar diegene in vast is gelopen tot iemand die weer bevrijdt van balast weer vrij in het leven kan staan. Het is ook een enorme eer om daar bij te mogen zijn en ontzettend mooi  om te zien hoe bevrijdend dat kan zijn om zo te ontdekken hoe bijzonder die persoon in zijn of haar hele wezen is en wat hem of haar gevormd heeft tot wie die is en daar bovenuit kan gaan stijgen. Tegelijk bewonder ik de enorme veerkracht en doorzettingsvermogen van iedereen die ik in mijn praktijk tegenkom.

Mijn ervaringen en kwaliteiten helpen jou om weer structuur in je leven aan te brengen en zo stapje voor stapje terug te komen bij jezelf in je eigen tempo. Daar waar nodig help ik je inzicht te verkrijgen in je problematiek en begeleid ik je om het vooral zelf te gaan doen en zal ik, indien nodig,  je een steuntje in de rug geven. Daarbij vind ik het belangrijk om te kijken wat er IS zonder oordeel en zonder dat er altijd iets hoeft te veranderen, want dat moeten we al zoveel. De meeste dingen zijn er al en hoeven we alleen nog te ont-dekken en te zien. De rest creëren we zelf om een leven in balans te kunnen ervaren. Want daar zijn we uiteindelijk toch allemaal aan toe!?

Ik doe ook familieopstellingen in groepen of één op één en weet dit in te zetten voor bijna elke problematiek of wat je maar wilt onderzoeken in jezelf.

Menskwaliteiten die kenmerkend zijn voor mij als therapeut:
Rustig, creatief denkend, relativerend, flexibel, humor, doorzettingsvermogen, onderzoekend, denken in mogelijkheden en respect.

Mirjam Bouwes

Ik ben Mirjam Bouwes (geboren in 1970), gelukkig getrouwd en een trotse moeder van een zoon en een dochter. Jarenlang ben ik in het bedrijfsleven en daarna in het onderwijs werkzaam geweest in verschillende functies, echter zonder voldoende passie. Later kwam ik erachter dat mijn hart toch echt bij de begeleiding van kinderen ligt. Vooral na de geboorte van mijn eigen kinderen ben ik zeer geïnteresseerd geraakt in kinderen en ook in de problemen die kinderen kunnen ervaren. Mede door mijn eigen turbulente kinderjaren heb ik veel levenservaring kunnen opdoen. Dit komt mij nu ten goede, ik kan mij vanuit mijn hart openstellen voor de kinderen die in een moeilijke periode zitten. De kinderen begrijpen dit op onbewust niveau waardoor ze mij hun vertrouwen sneller geven.

Centraal in mijn aanpak staat het begeleiden van kinderen en jongeren naar het hervinden van hun eigen kracht en het vergroten van hun zelfvertrouwen om zo een positief zelfbeeld te ontwikkelen. Deze ontwikkeling neemt toe door een doelgerichte samenwerking aan te gaan met kinderen en hun ouders.

Ik ben gespecialiseerd in het herstellen en verstevigen van de band tussen ouder(s) en kind. Deze band is van belang voor het welzijn en de ontwikkeling van zowel ouders als kind. Een positieve relatie tussen ouders en kind beïnvloedt de ontwikkeling van het kind op alle gebieden in positieve zin. Dit geldt ook voor de pasgeborene met de moeder, die samen een moeilijke start hebben gehad. Hierbij is het namelijk van essentieel belang zodat problemen in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Menskwaliteiten die kenmerkend zijn voor mij als therapeut: 
Sterk inlevingsvermogen, begripvol, creatief en positief denkend, doorzettingsvermogen, leergierig, humor, flexibel en enthousiast.

Tarieven en vergoedingen

Intakegesprek €78,-
Sessie, 50 minuten €78,-
Oudergesprek, 50 minuten €78,-

Woont je kind in de gemeente Purmerend, Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Waterland, Wormerland of Zaanstad? Dan wordt de behandeling bij Praktijk 4You vergoed door de gemeente volgens de wet Jeugdzorg. Ik heb hiervoor een contract met deze gemeenten afgesloten. Je hebt dan wel een verwijsbrief nodig van een huisarts, jeugdarts, kinderarts of andere professional.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de begeleiding of behandeling bij een aanvullende verzekering en dit gaat niet ten koste van uw eigen risico. De rekening die u van ons krijgt kunt u dan indienen bij uw zorgverzekeraar. Tevens is verwijzing van de huisarts niet nodig.

Voor meer informatie over vergoedingen van begeleiding door Jacco klik dan hier voor de NFG.

Praktijk 4You is aangesloten bij erkende beroepsverenigingen waarbij kwaliteit, transparantie en professionaliteit hoog in het vaandel staan. Daarvoor dient Praktijk 4You te voldoen aan strenge kwaliteitseisen op het gebied van opleiding, na- en bijscholing, herregistratie en de persoonlijke en therapeutische ontwikkeling. Jaarlijks worden wij getoetst of wij nog aan deze eisen voldoen. Op deze manier kunnen wij kwaliteit, duidelijkheid en zekerheid bieden voor kinderen en hun ouders en volwassenen.

Per 2019 zal therapie voor volwassenen ook vergoed worden door Zilveren Kruis, Avéro, FBTO en OZF

Ontevreden over Praktijk 4You volwassenen?

Ben je op een of andere manier ontevreden over mij en ben je van mening dat je niet op de juiste manier of onzorgvuldig begeleid bent en heb je daar een klacht over, dan kun je dat ten alle tijden bij mij aangeven zodat we daar samen uit kunnen komen. Klik hier voor meer informatie hierover.

Aangesloten bij:

Logo_VvvK 2015 vh eps

registratienummer: A-09-003

Logo_NFG_nieuw (1)

registratienummer: 6904156635

rbcz-logo-2018

registratienummer: 409002

logo SCAG

registratienummer: 11767

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)
Registratienummer 100025625

Heeft u vragen over de tarieven en vergoedingen?