Werkwijze

Mijn werkwijze doet altijd een appèl op je zelfherstellend vermogen. Dat vergroot het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid en voorkomt daarmee terugval. In het eerste gesprek wordt de klacht uitgebreid besproken en wordt er bekeken welke behandelingsmethodes er mogelijk zijn. Samen met u wordt er een behandelplan opgemaakt waarin er doelen worden gesteld. Een goede basis van vertrouwen is van groot belang voor het succes van de behandeling.

Na 5 sessies wordt de behandeling geëvalueerd en wordt er ingeschat hoeveel behandelingen er nog nodig kunnen zijn om de gestelde doelen te behalen. Behalve natuurlijk, als het gewenst doel al binnen 5 sessies behaald is. Doel van de therapie of begeleiding is om weer positief naar het verleden, het huidige moment en de toekomst te kunnen kijken. Daarvoor is het echt niet altijd nodig om terug naar het verleden te gaan, want het is het NU dat telt en waar de meeste winst in te behalen is. Oude ‘angels’ gaan vanzelf naar de achtergrond als de problemen van het huidige moment aangepakt en verholpen worden.

Bij zowel coaching als psychotherapie is ons doel dat de cliënt het zelf gaat leren en ervaren zodat ik mij als therapeut en begeleider zo snel mogelijk overbodig maak. Mocht u willen weten wat wij voor u kunnen betekenen, dan kunt u ons geheel vrijblijvend bellen om uw hulpvraag eens telefonisch voor te leggen aan ons team.

Heeft u vragen?

Als je met mij wilt praten of iets wil vragen kun je mij bellen of een email sturen.

Voorbij tips en trucs en binnen 1 sessie naar de kern van je vraagstuk voor een blijvende oplossing.

Familieopstelling

Bij Praktijk 4You kunt u ook voor een familie- of opvoedopstelling terecht. Hierin wordt het gezin, zonder dat ze er zelf bij zijn, op dusdanige manier neergezet dat in korte tijd heldere inzichten verkregen worden in de toestand van het huidige gezin of het gezin van herkomst. Deze inzichten geven ruimte en openheid om weer met een aangename verstandhouding verder te kunnen. Want het gezin is tenslotte toch de basis waar vanuit je handelt en waar het fijn is om vrijheid en rust in te kunnen ervaren. Het voordeel van deze manier van werken is dat één sessie vaak al voldoende is om weer verder te kunnen bouwen, omdat contacten weer hersteld of situaties afgerond kunnen worden. Wij doen dit met of zonder representanten. Een opstelling neemt ongeveer een uur tot anderhalf uur in beslag. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op over wat een opstelling voor u kan betekenen.