Door wie?

Mijn naam is Jacco Bouwes (1969), ben psychosociaal therapeut en opsteller en ik run sinds 2009 samen met mijn vrouw Mirjam Praktijk 4You in Purmerend. Mirjam richt zich op kinderen en jongeren en ik richt mij op volwassenen die hulp en begeleiding nodig hebben bij psychosociale en emotionele problemen.

Het liefst wilde ik altijd al de wereld verbeteren en ben ik, zoals het gezegde al aangeeft, eerst bij mezelf begonnen. Zo ben ik jaren geleden begonnen met mijzelf te ont-dekken om er zo achter te komen wie ik in de essentie nu ben. Daarbij heeft alles wat ik mee gemaakt heb, er voor gezorgd dat ik nu ben wie ik ben met een kern die altijd aanwezig is geweest. Als mens ben ik voortdurend in groei, ontwikkeling en bewustwording om uit het leven te halen wat er in zit. Inzichten verwervend hoe wij ons leven zelf creëren en het toestaan een bepaalde kant op te laten gaan. Er achterkomend dat we het meeste zelf in de hand kunnen hebben om van het leven wat moois te maken. En zo steeds meer de cadeautjes gaan zien die het leven ons aanbied. Nu ik dit bereikt heb wil ik dit graag overbrengen op anderen zodat zij ook aan het roer van hun leven komen te staan en hun hart kunnen volgen om zo weer geluk te kunnen ervaren. Op deze manier word de wereld toch steeds een beetje beter.

Mijn ervaringen en kwaliteiten kunnen je helpen structuur in je leven aan te brengen en zo stapje voor stapje het werk te doen in je eigen tempo en wensen. Daar waar nodig help ik je inzicht verkrijgen in je problemen en begeleid ik je om het vooral zelf te gaan doen en waar nodig zal ik je een steuntje in de rug geven. Daarbij vind ik het belangrijk om te kijken wat er IS zonder oordeel en zonder dat er altijd iets hoeft te veranderen. Want dat moeten we al zoveel. De meeste dingen zijn er al en hoeven we alleen nog maar te zien. De rest creëren we zelf om een leven in balans te kunnen ervaren. Want daar zijn we toch allemaal aan toe!?

Hoe ik te werk ga

Ik werk in mijn gespreksvorm voornamelijk systemisch gericht omdat veel persoonlijke problemen voortkomen uit ons familiesysteem en via mijn unieke methode weet ik die aan het licht te brengen. Hierdoor word er inzicht verkregen die ruimte geven voor nieuwe, aangename gevoelens en gedachten. Deze oude zaken zijn onderdelen die verborgen zijn geweest en hun druk uit oefenen in het hier en nu waardoor dit als last ervaren wordt. Via de methodiek wordt er een bewustwording gecreëerd, van waar het probleem werkelijk vandaan komt en dan kan het ook gelaten worden waar het hoort. Want we zijn ons vaak niet bewust van wat wij allemaal bij ons kunnen ‘dragen’ en waar we onbewust in vast kunnen zitten. Deze bewustwording zorgt dan voor een gevoel van verlichting en bevrijding en komt er weer ruimte voor andere aangenamere onderdelen van ons leven zodat er veer voluit van genoten kan worden.

Ik doe ook familieopstellingen in groepen of één op één en heb daarnaast mijn specialisatie met deze werkwijze op het gebied van ziekte en gezondheid en weet daarnaast dit in te zetten voor bijna elke problematiek of wat je maar wilt onderzoeken in jezelf.

Menskwaliteiten die kenmerkend zijn voor mij als therapeut zijn:

  • Rustig
  • Creatief denkend
  • Relativerend
  • Flexibel
  • Humor
  • Doorzettingsvermogen
  • Onderzoekend
  • Denken in mogelijkheden
  • Respect
Heeft u vragen?

Als je met mij wilt praten of iets wil vragen kun je mij bellen of een email sturen.

Geluk is niet de afwezigheid van problemen maar de mogelijkheid te hebben daar mee om te kunnen gaan.

Aangesloten bij

Registratienummer: 6904156635

Licentiecode 809618R