ZEKER 4YOU!

Een training speciaal voor pubermeiden

Vooral pubermeiden kunnen erg onzeker zijn over hun uiterlijk of ervaren problemen met andere meiden. Regelmatig komt het voor dat meiden onderling gemeen kunnen zijn (alleen al met hun blik kunnen ze je onderuit halen bijvoorbeeld).

In een groep meiden is er vaak een meisje die het populairste is. Dit populaire meisje omringt zich met een aantal volgers. Zij bepaalt wie erbij hoort en wie niet. In elke klas of meidengroep zijn vaak deze typische meidenrollen te herkennen. Het machtsspel van het populairste meisje en haar volgelingen leidt meestal tot problemen, zoals (online) roddelen, pesten en buitensluiten.

Of:

  • groepjes meiden die de sfeer bepalen
  • roddelen en fluisteren over elkaar
  • elkaar manipuleren
  • dreigen, bijvoorbeeld: ‘als je met haar omgaat dan ben ik je vriendin niet meer’
  • vriendjes afpakken
  • commentaar geven op het uiterlijk van een ander
  • elkaar negeren, uitlachen of in de steek laten
  • aardig één-op-één, onaardig in een groep
  • naar elkaar staren

Dit zijn zomaar een paar voorbeelden. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. In een groepje met meerdere meiden is het fijn om te horen en te ervaren dat je niet de enige bent met soortgelijke problemen. In deze training word je geleerd hoe je hier het beste mee om kan gaan. Tevens komt het onderwerp jongens aan bod.

Voorafgaand aan de training zal er eerst een gesprek plaatsvinden waarin uitgebreid jouw problemen aan bod komen.

De cursus bestaat uit een intakegesprek en 6 bijeenkomsten van 1,5 uur.
Minimaal 4 tot maximaal 6 deelnemers per groep.
De kosten voor deze cursus bedraagt € 365,–.
Indien u aanvullend verzekerd bent, vergoeden de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk de kosten.

In het Noord Hollands Dagblad stond een pakkend artikel over Lily van 17:

meisjes zijn gemeen, scherp en ze bijten. Ik ben bang voor Meisjes. Niet meisjes, als in roze jurkjes, blonde staartjes en suikerspinnen-meisjes, die kan ik hebben. Ik heb het over Meisjes. De wezens waarin de roze jurkjesmeisjes zo rond hun 13e levensjaar veranderen. Ze zijn gemeen, scherp, onderhuids, ze kunnen je met hun blikken onderuithalen en ze bijten. Ik zweer het, Meisjes bijten. Het heeft een reden dat het grootste gedeelte van mijn vriendengroep uit jongens bestaat. Jongens zijn makkelijk. Ze doen er niet moeilijk over als je zegt dat je hun tas lelijk vindt. Je hebt niet meteen ruzie als je een keertje met iemand anders gaat winkelen. Ze vergelijken hun lipglosscollectie niet met die van jou, om dat aantal vervolgens als maatstaf voor coolheid te gebruiken. Het mooiste is dat ze er niet eens over nadenken, deze relaxedheid zit in hun aard. Meisjes zijn niet zo. Ze denken dat ze zo zijn, maar ze zijn het niet. Maar waag het niet om dat tegen ze te zeggen, want dan word je zonder pardon verstoten. Wat het is met Meisjes, ze doen zich beter voor dan ze zijn en dat doen ze met veel overtuiging. Ze claimen bijvoorbeeld dat ze niet roddelen. Praten doen ze. Maar als jij met andere vrienden over haar praat, is het roddelen en word je door de groep uitgespuugd.

Heeft u vragen?

Als je met mij wilt praten of iets wil vragen kun je mij bellen of een email sturen.