Ouderbegeleiding

  • Voel je je ook wel eens machteloos omdat je ziet dat je kind het moeilijk heeft?     
  • Herken je je eigen angsten en onzekerheden in je kind?
  • Schiet je regelmatig uit je slof naar je kind en staat deze boosheid niet in verhouding met wat er gebeurde?
  • Valt het je op dat bepaalde patronen worden voortgezet door je kind? Ook al doe je nog zo je best om dat te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan: (faal)angst, onzekerheid, boosheid, verdriet.

Hoe je op bepaalde dingen reageert naar je kind komt meestal voort vanuit de ervaringen uit je eigen jeugd bijvoorbeeld door de opvoeding die je zelf hebt gekregen. Het enige wat een kind dan doet is jou een spiegel voorhouden om te laten zien wat er in jou leeft.
Om te zorgen dat je kind zich onbelast en vrijer gaat voelen helpt het om bij je zelf te gaan onderzoeken wat er nog aan (onbewuste) oude pijn zit . Wellicht heb je vroeger niet de erkenning en waardering gekregen waar je zo naar verlangde. Of was jouw moeder toen niet in staat jou liefde en aandacht te geven en heb je veiligheid gemist. Deze oude pijnen hoeven niet herbeleefd te worden maar willen enkel de erkenning en de aandacht die het vroeger niet gekregen heeft.

Door bereid te zijn om hiernaar te kijken help je tevens je kind in zijn/haar ontwikkeling. Ouderbegeleiding kan daarbij uitkomst bieden.