Door wie?

Ik ben Mirjam Bouwes (geboren in 1970), gelukkig getrouwd en een trotse moeder van een zoon en een dochter. Jarenlang ben ik in het bedrijfsleven en daarna in het onderwijs werkzaam geweest in verschillende functies, echter zonder voldoende passie. Later kwam ik erachter dat mijn hart bij kinderen ligt en in 2004 ben ik vol enthousiasme de Post-HBO opleiding kinder- en jeugdtherapie bij BGL gaan volgen welke ik in 2007 met succes heb afgerond. Een keuze waar ik nog elke dag blij mee ben! Vooral na de geboorte van mijn eigen kinderen ben ik zeer geïnteresseerd geraakt in kinderen en ook in de problemen die kinderen kunnen ervaren. Mede door mijn eigen turbulente kinderjaren heb ik veel levenservaring kunnen opdoen. Dit komt mij nu ten goede, ik kan mij vanuit mijn hart openstellen voor de kinderen die het moeilijk hebben. De kinderen begrijpen dit op onbewust niveau waardoor ze mij hun vertrouwen sneller geven.

In april 2012 heb ik het diploma behaald van de Post-bachelor opleiding transdisciplinaire jeugdhulpverlening en gezinshulpverlening bij Pro Education. Deze opleiding bestaat uit: beleid, onderzoek en methodiekontwikkeling in de jeugdzorg, ouderschapsbegeleiding en systemisch werken en tot slot ontwikkelingspsychologie en psychopathologie.

Kwaliteiten die kenmerkend zijn voor mij als therapeut: goed inlevingsvermogen, creatief denkend, doorzettings-vermogen, leergierig, humor, flexibel en enthousiast.

Praktijk 4You is een praktijk aan huis in Purmerend, opgericht in 2006. In de aanbouw, gescheiden van het woongedeelte, heerst een warme sfeer die kinderen het gevoel geven ‘thuis’ te zijn. In de praktijkruimte wordt een plek gecreëerd vol geborgenheid en veiligheid waardoor de kinderen helemaal zichzelf kunnen zijn, wat de therapie ten goede komt.

Heeft u vragen?

Als je met mij wilt praten of iets wil vragen kun je mij bellen of een email sturen.