Kind & Jeugd

Is je kind vaak boos, snel geïrriteerd, angstig of verdrietig?
 • Weet je je geen raad meer met de boosheid en de heftige reacties van je kind?
 • Heeft je kind dwingend en bepalend gedrag?
 • Of is je kind zo verdrietig dat het de emoties niet meer onder controle heeft?
 • Ziet je kind zichzelf als een volwassene en is er daardoor bijna elke dag strijd?
 • Word je er moedeloos van omdat het lijkt alsof je kind steeds jouw grenzen opzoekt?
 • Heeft je kind verlatingsangst, andere angsten en/of een laag zelfbeeld?
 • Heeft je kind teruggetrokken gedrag?
 • Of is je kind juist onrustig en druk en heeft het daardoor moeite met concentreren?
 • Heb je het gevoel dat je je kind meer in bescherming moet nemen?
 • Snap je je eigen kind niet meer en heb je een onderbuikgevoel dat er meer aan de hand is?
 • Heb je het gevoel dat je er alleen voor staat bij het opvoeden en dat niemand jou begrijpt?
angstig kind

“De Mens is harder dan steen, sterker dan ijzer en kwetsbaarder dan een roos”

Een kind neem je niet, een kind krijg je. Je hebt ze niet voor het uitzoeken. En hoe gewenst jouw kind dan ook is, soms is het even slikken. Vooral je eerste kind vraagt heel veel aanpassingsvermogen van je, het vergt veel zoeken en improviseren. En toch maakt ouderschap ook heel veel krachten in je los en tilt je over grenzen. Je bent er voor je kind: dag én nacht. Er is een grote bereidheid als ouder om er het beste van te maken.

Als je echter het gevoel hebt dat geluk en plezier met je kind niet meer zo vanzelfsprekend zijn kan het goed zijn om de band met je kind te gaan onderzoeken. In relatie met je kind kom je ook je eigen familiesysteem tegen, de eigen geschiedenis is er niet los van te zien. Vanuit dit gezin van herkomst zijn er bepaalde patronen ontstaan die jou nu nog steeds kunnen belemmeren. Door bereid te zijn om hiernaar te kijken help je tevens je kind in zijn/haar ontwikkeling.

Tijdens de begeleiding kunnen diverse aspecten aan de orde komen:

 • Wat is de achterliggende boodschap van het gedrag van je kind?
 • Wat spiegelt het kind naar jou als ouder? En hoe kun je hier adequaat mee omgaan?
 • Tegen welke negatieve patronen loop je aan en hoe kun je deze veranderen?
 • Hoe kun je het contact met je kind verbeteren?

Ontdek de expert in jezelf als opvoeder door je te verdiepen in je eigen handelingen.

Ook voor de allerkleinsten:

Lukt het je niet om je baby voldoende te troosten en huilt je baby daardoor veel? Maakt je baby een ongelukkige indruk en word je daar gespannen van? Is je baby te veel wakker of juist te slaperig? Wil je baby alleen maar op schoot zitten of juist helemaal niet op schoot zitten? Zo zijn er tal van voorbeelden die ervoor kunnen zorgen dat je je baby niet begrijpt. Weet dat je daarin niet de enige bent, veel ouders kampen met dit gevoel. Je wil het beste voor je kindje, alleen soms is er een kink in de kabel. Heb je twijfels over de band tussen jou en je kindje? Schroom niet om hulp in te schakelen, meestal zijn een paar gesprekken al voldoende om te zorgen voor een positieve ontwikkeling. 

Ik ben gespecialiseerd in het herstellen / verstevigen van de band tussen ouder(s) en kind. Daarbij ga ik uit van een complete benadering, namelijk het gedrag, denken, emoties, gevoelens, het lichaam en het familiesysteem zijn onderdelen die elkaar continu beïnvloeden.

Als je de keuze hebt gemaakt om je bij mij aan te melden, dan kan je het volgende verwachten:
Er zal een intakegesprek plaatsvinden waarin wordt gesproken over jouw ervaringen m.b.t. de klacht van je kind. Om in de belevingswereld van je kind te komen plan ik vervolgens 5 sessies met je kind. Daarna volgt er een oudergesprek om de vorderingen door te nemen en om te bekijken wat er nog meer nodig is voor jou of je kind.

Door aan een positieve relatie te werken tussen ouder(s) en kind wordt de ontwikkeling van het kind op alle gebieden in positieve zin beïnvloed.

Heb je vragen omtrent je kind of wil je een intakegesprek? Bel mij op  06-36299673.

Wil je mij eerst ontmoeten? Vraag dan gerust om een kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt ongeveer 30 minuten is kosteloos en vrijblijvend.

Woont je kind in de gemeente Purmerend, Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Waterland, Wormerland of Zaanstad? Dan wordt de behandeling bij Praktijk 4You vergoed door de gemeente volgens de wet Jeugdzorg. Ik heb hiervoor een contract met deze gemeenten afgesloten. Je hebt dan wel een verwijsbrief nodig van een huisarts, jeugdarts, kinderarts of andere professional.